Novi Sad
01.03.2013.
07:45 > 14:17
U Novom Sadu ponovo je u funkciji poligon za obuku vozača i polaganje praktičnog dela vozačkog ispita prema novim zakonskim propisima, što će omogućiti da krenu ispiti za oko 4.000 kandidata koji su od oktobra na "listi čekanja".
  • ja

    04.03.2013 12:20
    I? Kada ce biti polaganje prakticnog dela vozackog ispita? Pare uzeli svima za polaganje ispita , a od samog polaganja - nista. Sta sad - zivot je stao? Izgleda ja cu nekog tuziti jer jos malo pa mom detetu ce trebati ponovo ici vaditi novo lekarsko, jer krenulo sa obukom u junu 2012, a sad sve planove lete macku pod rep, jer nema mogucnosti poloziti jedan srani ispit zato sto nema propisnog poligona .
  • Saobraćajac

    01.03.2013 13:36
    Nove generacije vozača i ljudi
    Smatra se da je nova generacija manjeg IQ gluplji su jer se spuče svaki dan sa drugim kolima i pretiču na punoj liniji kolone.Naravno da su glupsi.
  • ns+

    01.03.2013 12:59
    Mi u kuci imamo jednog koji se uzasno muci sa novim testovima.Prvo smo mislili da je glup(znate-za svaki slucaj da nagrdimo svojeg), a onda smo proverili.Polagalo je njih 12 testove.Dvoje polozilo.Al vam je prosek! Ili bolje:Al su vam testovi! Sad kao oni ce da budu bolji vozaci od nas ako nabubaju sve kazne iz zakona.Pa sta ce im onda saobracajac, mogu odma sebe sami i da kazne kad sve znaju?!
  • @ Ivan

    01.03.2013 11:43
    Tacno tako. To je medjunarodna oznaka i kao takva je razumljiva za skoro sve. Zasto za skoro sve a ne za sve? Pa recimo u Svedskoj ovaj znak ne postoji niti se primenjuje. Tamo su sva vozila autoskola oznacena sa crvenom oznakom u kojoj je belim slovima ispisano "övningskör" a manje isto je u celoj Skandinaviji. Tako da ako neko od Skandivaca dodje u Srbiju i vidi ovo L on nema pojma o cemu se radi a isto tako da ti sada odes tamo kod njih kao turista i da vidis ovo sto sam ti ja sada napisao ne bi imao pojma o cemu se radi. U nekim evropskim drzavama je oznaka za obuku vozaca u vidu bele kvadratne table sa crvenim slovom T u njoj. U Nemackoj takodje nije u upotrebi plava tabla sa belim L. Briga njih hoces li ti koji dodjes sa strane razumeti dali je u pitanju vozilo za obuku. Zakon kaze da si pre ulaska u neku drugu drzavu u obavezi da se informises kakve su oznake kod njih na snazi a ne poznavanje tih i takvih oznaka tebe kao vozaca ne abolira prilikom nekog prekrsaja. Zakonski se ne mozes pozvati na cinjenicu da si stranac/turista i da nemas pojma o cemu se radi jer se u tvojoj drzavi to tako ne obelezava. Ni jedna drzava nije u obavezi da na vozilima za obuku koristi plavu tablu sa belim latinicnim L, ali ih dosta njih koristi. Plava tabla sa belim L je samo preporuka medjunarodne organizacije. Mnoge drzave su je prihvatile, ali kao sto rekoh nisu obavezujuce.
  • 01.03.2013 11:34
    U pravu je
    Podržavam tog čoveka koji je zakupio prostor i osposobio ga za tu namenu.

    Grad NIJE DUŽAN da im pravi poligone, nek sami kupuju i zakupljuju. Mogli su lepo da se dogovore sa npr. METRO-om ili Rodić-em koji imaju ogromne delove parkinga skoro neiskorišćene radnim danima.

    Ali ne, ovako se neko utalio opet za sitne pare a stanare tog dela grada debelo zaje*ao jer sad moraju okolo kere pa na mala vrata.

    Računica je sledeća i dobro me slušajte sad:
    1 m2 se može asfaltirati za 20-30 EUR.

    Neka je i duplo skuplje, neka je 50 eur/m2 sa pripremom.

    4000 kandidata / 50 eur - to je prvih 80 m2 ASFALTIRANIH. A gde su stotine kandidata koje su se upisale posle tog roka?

    Koga te auto škole farbaju? Pa pola od njih nije nikada trebalo ni smelo da obučava ikada ikoga.

    Ako se može dovesti taksiste u red sa tablicama TX - može se i te škole.

    A ovome čoveku koga niti poznam niti radim za njega - skidam kapu i potpuno je u pravu.
  • tik tak

    01.03.2013 11:10
    sta ste i ocekivali
    od drzave u cijoj vladi sedi dinkic?
    prvo je digao takse za registracije a onda cenu za vozacki kao da se deca obucavaju za spejs satl !
    valja napuniti ovu bacvu bez dna koja se zove srbija !
  • Ivan

    01.03.2013 09:35
    @ - - -
    ako se misli na tzv "L" znak, odnosno zađto je taj znak na latinici, to je zato što je to međunarodni znak koji obeležava obuku vozača.
    to znači da bilo ko (iz Mađarske, Rusije, Kazahstana, Pakista, Austrije, Nemačke, itd.) dođe u Srbiju svojim kolima znače u kojem vozilu je vozač početnik....
  • 01.03.2013 09:33
    Sta ti je drzava. Godinu i po dana se cekalo da se obeleze stubovi na autoputu, cetiri meseca se cekalo na postavljanje jednog obicnog saobracajnog znaka na poligonu za polaganje, . . .
  • -

    01.03.2013 08:47
    -
    vozim 25g bez udesa. ucio bez toliko ambiciozno projektovanog poligona.

    nego, zasto je znak na latinici?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna